4WD auto's en 4WD campers

Het reizen over onverharde wegen door de afgelegen gebieden van Australie vereist een gedegen voorbereiding en daarmee bent u bij Australia Campers/4WD Campers Australia aan het goede adres. Er zijn in Nederland heel wat aanbieders actief die zich profileren als zogenaamde specialist maar dat geenszins zijn, simpelweg omdat veel off road reiservaring ontbreekt en daarmee een gedegen kennis van het rijden/reizen per 4WD auto of camper. Vaak is er wat kennis aanwezig van de Kimberley, het Top End en het Red Centre maar daar houdt het dan ook wel mee op. En dat terwijl er off road zoveel te ontdekken valt in Oz! Zelfs in niet direct voor de hand liggende gebieden leiden dirt roads of tracks naar prachtig gelegen bushcampings of magnifieke kustlijnen. Onze ervaring is dat daar elders nooit over wordt geadviseerd en/of men als reiziger niet op de hoogte is van dit soort plekken en er simpelweg aan voorbij gaat tijdens het maken van de reis. En gaat u op weg met de kids? Die hebben het op een bushcamping meestal net zo naar de zin als op een commerciele camping met allerlei faciliteiten!

Of u nu wel of niet met kinderen gaat reizen, na boeking kunnen we u uitstekend bijstaan met de verstekking van reis, verblijf- en routetips. U ontvangt dan sowieso een PDF-document met daarin tal van tips over het rijden per 4WD voertuig, allen opgesteld aan de hand van eigen uitgebreide off road ervaringen. Enkele van onze medewerkers hebben met hun gezin zeer veel ervaring met het reizen op onverharde wegen in alle delen van Australie gedurende lange perioden van 6 weken tot een half jaar. Een collega heeft bijvoorbeeld 4x het traject Perth-Darwin v.v. bereisd alsmede 3x uitgebreid het (vaak onderschatte) Red Centre, per 4WD auto of 4WD camper, dus we zullen u zeker goed kunnen adviseren.

Maar bovenal is het belangrijkste: neem de tijd als u veel off road wilt gaan reizen! Gaat u met 2 volwassenen op reis, plan dan bijvoorbeeld voor het traject Darwin-Perth v.v. tenminste 30 dagen in. Uiteraard kunt u in een korter tijdsbestek de lange route afleggen maar dan zult u er geen relaxed reistempo op na kunnen houden als u de vele bezienswaardigheden wilt gaan bezoeken. Bedenk ook dat de rijsnelheid op 4WD tracks veel lager is dan op geasfalteerde wegen. In bijvoorbeeld een 23-24 daagse periode is het zo goed als onmogelijk zijn om alle hoogtepunten te bezoeken. Veel gehoord na afloop van een dergelijke reis is dat men door tijdgebrek aan plekken als Kooljaman, Mitchell Falls, Mornington Wilderness Camp en delen van Kakadu NP voorbij is moeten gaan. Reist u met kinderen dan raden we aan om minimaal 34 dagen voor de route van Perth naar Darwin v.v. in te plannen en het liefste meer. U bent toch niet op vakantie om te gaan haasten....?!

Klik op de onderstaande afbeeldingen om naar de diverse modellen te gaan.


Apollo Overlander

 Outback Wanderer

Hilux Pod
     

 
Landcruiser Stationwagon 

Poptop Bushcamper

 
Rooftop 
     

 Bushcamper 

Landcruiser Workmate

 
Cheapa 4WD 
     

Cape York Landcruiser

met off road trailer

Apollo Adventure 

 Apollo Trailfinder
     

Cape York 4WD

 Britz Safari Landcruiser 

Britz Safari
     

 Britz 4WD auto 

Troopy Outback 

Buy back 4WD